Kotletes no vistas kuņģa varētu tev kļūt par eksperimentu, bet tici, tas būs ļoti veiksmīgs. Kotletes sanāk neticami sulīgas, aromātiskas un garšīgas, un vēl ievērojami ieekonomē ģimenes budžetu. Tu tās noteikti vēlēsies pagatavot atkal un atkal.
Sastāvdaļas:
1 kg vistas kuņģi
200 ml ūdens
1 ola
1 ķiploku daiviņa
2 ēdamkarotes kviešu milti
100 ml saulespuķu eļļa
1 sīpols
Sāls pēc garšas
Pagatavošana:
1.Vistas kuņģus kārtīgi nomazgā zem auksta tekoša ūdens. Pēc tam izmal tos caur gaļas mašīnu kopā ar sīpolu un ķiploku. Pievieno olu, nedaudz sāls, miltus un rūpīgi samaisi.
2. No sagatavotās masas formē nelielas kotletes, apviļā miltos vai panē rīvmaizē, un apcep saulespuķu eļļā, līdz tiek iegūta zeltaina garoza.
3. Kotletes pārliec nelielā katlā, ielej ūdeni un sautē uz lēnas uguns aptuveni stundu.
Pagatavotās kotletes vari pasniegt karstas kopā ar kartupeļiem, novārītiem rīsiem vai dārzeņu salātiem. Tāpat no masas var pagatavot pavisam neliela izmēra lodītes, un tā būs lieliska uzkoda pie alus.
avots: sovkusom.ru